Wij zijn Kenzi, Rafaela, Linda en Chris

 

(De foto is gemaakt door Regina dos Santos,
Scroll naar beneden voor onze profielen)

Sinds maart van dit jaar vormen wij met z’n vieren de basis van de Herstelacademie in de wijken Kralingen, Crooswijk en Noord.

Als ervaringsdeskundigen in herstel werken we samen met de deelnemers aan het ontwikklen van een aanbod aan gespreksgroepen en workshops – hier zie je ons aanbod.

In alles wat we bieden gaat het over werken aan je eigen herstel, leren over jezelf, jezelf ontwikkelen.

We geloven in de krachten van samenwerken en de kracht van delen.

Kom een keer langs tijdens een inloopuur.
We kijken uit naar je komst.

Waar en wanneer

Op maandag en vrijdag
in Huis van de Wijk De Nieuwe Branding

Isaac Hubertstraat 153
We zitten op de eerste verdieping.

Op dinsdag en donderdag
Huis van de Wijk De Banier
Banierstraat 1
Je vindt ons op de eerste verdieping.

Wil je meer weten?
Je kan altijd contact opnemen met Chris Andeweg
candeweg@dock.nl
06 5997 7289
Of met een van de anderen.

Chris Andeweg van De Herstelacademie Kralingen-Crooswijk-Noord

Chris Andeweg – Coördinator en ervaringsdeskundige

Ik ben Chris, 46 jaar en ik woon in Vlaardingen. In mijn eigen herstel waren peer support, mensen die me ècht zagen en in mij geloofden, en de mogelijkheid om mijn eigen pad te vinden ontzettend helpend.

En uiteindelijk heb ik mijn weg gevonden, voel ik me fijner en krachtiger dan ik me ooit gevoeld heb. En ja, ook nog steeds met de valkuilen en uitdagingen die bij het leven horen.

Ik vind de Herstelacademie een waardevolle plek, waar we elkaar steun en ruimte bieden om te herstellen en te groeien. Een plek waar iedereen ertoe doet, iets komt halen èn iets komt brengen. Een plek waar we elkaar zien, met pijn maar ook met mogelijkheden. Een plek waar iedereen zichzelf mag zijn en zijn eigen pad mag bewandelen.

Voor mij heeft een training over zelfcompassie en de beoefening ervan als een rode draad door mijn eigen ontwikkeling gelopen. En ik ben dankbaar dat ik ook in de Herstelacademie een zelfcompassie training mag aanbieden.

candeweg@dock.nl

Rafaela De Brito Dos Prazeres Pires van de Herstelacademie Kralingen Crooswijk Noord<br />

Rafaela De Brito Dos Prazeres Pires – Ervaringsdeskundige

Jarenlang heb ik gedacht dat herstel niet mogelijk was voor mij of voor wie dan ook.
Ik voelde mij alleen en verloren. Alles om mij heen ging door en de meeste mensen zagen of hoorde niet dat ik het moeilijk had.

Ik kan je eerlijk zeggen dat ik het vertrouwen in de mensheid kwijt was. Mensen waren in mijn ogen alleen maar bezig met zichzelf en niet bewust van wat er allemaal mis was met de wereld en de mensheid.

Van therapie in mijn jeugd, diagnoses en jarenlang onderdrukken van mijn emoties is Howie the Harp op mijn pad gekomen. Ik heb er altijd van gehouden om naar mensen te luisteren en te leren van hun ervaringen. Door de opleiding Ervaringsdeskundigheid kon ik eindelijk iets/iemand worden die wel een luisterend oor kan aanbieden, zonder oordeel, zonder verwachtingen en alleen maar met liefde luisteren en samenwerken aan herstel.

Ik moest onder ogen zien dat ik niet het vertrouwen in de mensheid kwijt was maar het vertrouwen in mijzelf. Bij de Herstelacademie zie ik dagelijks de kracht en de wilskracht van mensen om aan hun herstelproces te werken. Ik gun anderen mensen wat ik jarenlang heb gemist en dat is gehoord en gezien worden. Ik gun mensen ook een veilige omgeving om nieuwe kennis op te doen en de mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen als mens in ons maatschappij zonder zich alleen te voelen.

Het mooiste wat ik vind van de Herstelacademie is dat iedereen in zijn eigen waarde mag blijven. Zelfregie staat op nummer 1 bij de Herstelacademie en dat vind ik prachtig. De ruimte die er is om jezelf te mogen zijn zowel als deelnemer of Ervaringsdeskundige is voor mij een unieke combinatie.

Ik vind het magisch!

rdebritodosprazerespires@dock.nl

Linda van Langeveld - Ervaringsdeskundige bij de Herstelacademie Kralingen Crooswijk Noord

Linda van Langeveld – Ervaringsdeskundige

Ik ben Linda, 48 jaar oud en woonachtig in Barendrecht. Ik ben moeder van een zoon van 28 jaar en een dochter van 24 jaar en een dochter van 21 jaar.

Daarbij heb ik ook 2 lieve schatten van kleinkinderen van 2,5 jaar en 6 maanden oud.

Door de scheiding en verhuizing en allerlei pittigheden en veranderingen kwam ik uit balans. We kregen met diverse instanties te maken die de touwen uit mijn handen wilden nemen en voor mij gingen beslissen.

Na een tijdje nam ik de touwen weer stevig vast en vocht voor wat ik wil en wat ik wil bereiken. Ik liet niemand meer beslissen om de touwen af te pakken of beslissingen voor mij te nemen.

Het is mijn leven dat ik weer heb opgebouwd met mijn 3 kinderen.

Ik kwam bij de training van zelfcompassie. En daar leerde ik weer verbinding te krijgen met mijzelf en begon steeds meer zelfvertrouwen op te bouwen, het heeft mij zoveel gebracht en geleerd.

En ik ben dankbaar dat ik nu samen met Chris de zelfcompassielessen mag gaan geven aan andere mensen op de Herstelacademie.

Ik ben teruggegaan naar school en doe de opleiding Maatschappelijke zorg met Ervaringsdeskundigheid . Ik heb er al 1 leerjaar op zitten en hoop volgend jaar te mogen slagen voor mijn examen.

Ik wil graag andere mensen herkenning geven: je mag er zijn, je bent wie je bent.

Ik wil mijn ervaringskennis inzetten van Delen is Helen en wil mijn kwetsbaarheid en kracht inzetten om andere te helpen in hun kracht en veerkracht te zetten.

lvanlangeveld@dock.nl

Kenzi Akkerman Herstelacademie Kra-Cro-Noord juli 24

Kenzi Akkerman – Ervaringsdeskundige

Mijn naam is Kenzi, ik ben 24 jaar en ik woon in Rotterdam. Ik ben opgegroeid in een gezin dat niet werkte en daardoor voelde ik me van kleins af aan vaak niet gezien en niet gehoord.

Ik heb altijd geleerd om maar door te gaan en dat mijn emoties er niet mochten zijn. Hierdoor vond ik het moeilijk om er voor mezelf te zijn en goed voor mezelf te zorgen.

Na veel te hebben meegemaakt en altijd maar door gegaan te zijn ben ik op een gegeven moment ingestort. Ik zag het leven niet meer zitten en ik dacht dat herstel niet voor mij was weggelegd.

Niets is minder waar, ook ik heb mijn herstel mogen vinden.

Op mijn weg naar herstel ben ik in aanraking gekomen met verschillende ervaringsdeskundigen. Bij hen voelde ik me echt gehoord en begrepen.

Vanaf het eerste moment dacht ik; als ik hier ooit uit kom, dan wil ik dit ook doen. En die droom ben ik nu aan het waarmaken. Bij de Herstelacademie, waar ik me echt op mijn plek voel.

Hier mag ik mezelf zijn en helemaal tot bloei komen. Met heel veel trots mag ik zeggen dat ik de Creatief in Herstel groep heb mogen opzetten, wat ik super spannend vind maar ook ontzettend dankbaar voor ben.

Ik ben eindelijk mijn weg aan het vinden, met mijn kwetsbaarheden en mijn krachten. En dat wil ik graag delen met anderen.

kralingencrooswijknoord@dock.nl