Met ASS in verbinding
Autisme spectrum stoornis (ASS) van beide kanten
bekeken

Wanneer: Op woensdags van 12.00-14.00
Met: Laura van Dijk. Waar: Herstelacademie in de wijk IJsselmonde. Huis van de wijk Grote Hagen.

Ben je op zoek naar anderen om in gesprek te gaan over autisme? Dan ben je van harte welkom bij onze ASS-groep. Wanneer je zelf te maken hebt met een autisme spectrum stoornis, bij jezelf of bij een naaste, kan het zijn dat je op zoek bent naar anderen die hier ook mee te maken hebben om meer inzichten hierover te krijgen. Door een groep te maken in combinatie van zowel deelnemers met ASS als hun naasten, kunnen er aan beide kanten inzichten ontstaan en verbinding tot stand komen.

ASS is niet lineair, er is geen duidelijke richtlijn en het is net zoals ieder persoon een deel van jezelf wat je uniek maakt in je zijn. Die uniekheid kan echter ook soms zorgen voor onbegrip en een kwetsbaarheid geven in onder andere communicatie, sociale vaardigheden en het in contact zijn met anderen. Juist door in de groep hierover in contact te gaan met elkaar, kunnen we herkenning en erkenning vinden. Leren van elkaar, maar ook inzichten opdoen waardoor sommige dingen duidelijker kunnen worden en ervoor zorgen dat er meer begrip komt voor elkaar. Er is ruimte voor 10 personen per groep en er draaien 2 groepen. Groep A is alleen voor deelnemers met ASS (in de even weken). Groep B is voor zowel deelnemers als naasten van mensen met ASS (in de oneven weken)

Aanmelden kan via https://deherstelacademie.nl/contact-ijsselmonde/ of bel met Laura van Dijk: 06-57942817