We beginnen op locatie met een mindfulness oefening om in het hier en nu te komen. Daarna vertrekken we gezamenlijk met onze bus richting de kinderboerderij ‘De Kraal’. Het aaien en knuffelen met dieren is een leuke en heel eenvoudige manier om mindfulness te oefenen. 
Je vergroot hierbij je bewustzijn en het is super fijn voor het dier en voor jou. Er zijn veel positieve voordelen aan het knuffelen met dieren :

  • Het verbetert je ademhaling vooral als deze ondiep en snel is. 
  • Je wordt rustiger in je hoofd als je druk bent. 
  • Het maakt je blij. Bij knuffelen komt bij jou het hormoon oxytocine vrij ook wel het ‘liefdeshormoon’. Het maakt dus niet uit of je nu een mens of een dier knuffelt, in beide gevallen komt deze stof vrij als je een tijdje knuffelt. Ook komt endorfine vrij waardoor je je gelukkig voelt.
  • Je oefent om aandachtig te zijn en vergroot het eigen bewustzijn. 
  • Het ontspant je lichaam door de rustige bewegingen die je maakt. 

De planning van het volgende bezoek volgt spoedig!