Bij de Herstelacademie Delfshaven zijn we trots om WRAP (Wellness Recovery Action Plan) Herstelthema’s aan te bieden. Deze sessies vinden elke dinsdag plaats van 10.00 tot 12.00 uur en zijn gericht op het ondersteunen van deelnemers bij het ontwikkelen van hun eigen, persoonlijke herstelplannen.

WRAP is een bewezen, zelfmanagementprogramma dat je helpt bij het identificeren van je persoonlijke wellness-hulpmiddelen en het ontwikkelen van strategieën om dagelijkse stressoren en uitdagingen het hoofd te bieden. Het is een proces van zelfontdekking, waarbij je leert omgaan met persoonlijke triggers, vroege waarschuwingssignalen en situaties die kunnen leiden tot een minder goede mentale gezondheid.

In onze WRAP-sessies leer je technieken en strategieën om je welzijn te bevorderen en je herstel te ondersteunen. Dit omvat het creëren van een ‘wellness toolbox’, het opstellen van een actieplan voor crisissituaties en het werken aan een dagelijkse onderhoudsplan.

De sessies worden gefaciliteerd door ervaren professionals en ervaringsdeskundigen die zorgen voor een veilige en ondersteunende leeromgeving. Deelname aan de WRAP Herstelthema’s is een kans om je eigen kracht en capaciteiten te ontdekken en te ontwikkelen in een gemeenschap van gelijkgestemden.

Of je nu aan het begin staat van je herstelproces of al verder gevorderd bent, WRAP universele herstelthema’s bieden waardevolle inzichten en vaardigheden die je kunt gebruiken in je dagelijks leven. Sluit je bij ons aan en begin aan jouw persoonlijke reis naar welzijn en herstel.

Het kan helpen om ook de WRAP-training te volgen. Deze training wordt binnen de herstelacademies in Rotterdam regelmatig gegeven.

Denk aan: Wat geeft mij hoop? Neem ik de verantwoordelijkheid voor mezelf (die ik ook aankan)? Wat wil ik bij mezelf ontwikkelen? Kom ik wel voor mezelf op? Wie zijn mijn ondersteuners en voor wie ben ik een ondersteuner?

  • Zo zijn er nog veel meer thema’s.

Wanneer
Dinsdagen

Tijd
Van 10.00 tot 12.00 uur