OVER ONS

Op de Herstelacademies in Rotterdam zet iedereen zijn persoonlijke ervaringskennis in. Zowel de deelnemers als vrijwilligers, stagiaires en medewerkers hebben ervaring met psychische of maatschappelijke problematiek en met herstel. Samen geven we de herstelacademies in de wijk vorm.

Ervaringskennis

Iedereen heeft persoonlijke ervaringskennis zoals het omgaan met verlies of hoe je bepaalde problemen hebt aangepakt. Op de herstelacademies in Rotterdam zet je je ervaringskennis in om anderen te ondersteunen. Het delen van ervaringskennis kan ervoor zorgen dat anderen (h)erkenning, gelijkwaardigheid en hoop ervaren. Ook kun je bij elkaar idee├źn op doen over hoe je iets kunt aanpakken.

Ervaringsdeskundigen

Een ervaringsdeskundige is iemand die is opgeleid om zijn ervaringskennis professioneel in te zetten.

Team Herstelacademie in de wijk

Opgeleide ervaringsdeskundigen, stagiaires en vrijwilligers runnen de Herstelacademie in de wijk onder begeleiding van een ervaringsdeskundige coordinator. Deelnemers worden betrokken bij het ontwikkelen, organiseren en faciliteren van de bijeenkomsten. Kijk bij de verschillende locaties voor de medewerkers werkzaam op die herstelacademie in de wijk.

Wil jij je ervaringskennis gerichter inzetten binnen een team van de Herstelacademies van Rotterdam? Hou ons programma in de gaten voor een training ervaringsdeskundigheid of neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Betrokkenen

De Herstelacademies in Rotterdam is een initiatief van WIN010 (welzijnspartijen Rotterdam), Reakt, Pameijer en Basisberaad en zijn ondergebracht bij de lokale welzijnspartijen in Rotterdam.