DE HERSTELACADEMIE

Heb jij behoefte aan contact met andere mensen, voelen dat je ergens bij hoort, een luisterend oor, (h)erkenning en begrip als je je kwetsbaar voelt? Je bent altijd welkom op de Herstelacademie. Wat heb je nodig om je te ontwikkelen, te werken aan herstel en om goed voor jezelf en voor anderen te kunnen zorgen? Samen gaan we ermee aan de slag!

De Herstelacademies in Rotterdam bevinden zich op laagdrempelige locatie’s, waar je je (samen met andere deelnemers die veelal uit de buurt komen) thuis kunt voelen. Er is ruimte om op eigen tempo te werken aan persoonlijk herstel en ontwikkeling. Je doet dit samen met lotgenoten (Peers) in supportgroepen en trainingen, waarin deelnemers er ook voor elkaar zijn. (zie programma)

Herstel en persoonlijke ontwikkeling

Op de Herstelacademies in Rotterdam kun je werken aan je persoonlijk herstel. Herstel gaat niet om ‘genezing’ van je ‘ziekte’, maar om meer inzicht te krijgen in jouw persoonlijke ervaringen en ontwrichting, beter te leren omgaan met je kwetsbaarheden en om de regie over jouw leven weer in eigen hand te nemen. Wat heb je meegemaakt en waar loop je tegen aan, maar vooral wat geeft jou hoop, steun en kracht? We gaan samen op zoek naar wie je eigenlijk bent, je persoonlijke interesses, kwaliteiten, waarden en wat jou help om te herstellen en te groeien. De bijeenkomsten worden begeleid door facilitators (meestal twee). Ook zij delen hun ervaringen, wat zorgt voor een gelijkwaardige, open sfeer.

Kennismaken

Ben jij ook nieuwsgierig naar wat de Herstelacademies in Rotterdam is en wat peer support betekent? Wil je meer informatie over het scholingsaanbod of samen overleggen welke werkgroep bij jou past?

Inloop

Wil je nader kennismaken en ervaringen van anderen horen? Tijdens de inlopen staan onze gastheren en -vrouwen klaar om je verder te helpen of een luisterend oor te bieden. Programma

Afspraak

Tijdens een kennismakingsgesprek op de door jou gekozen locatie vertellen we je persoonlijk wat meer over de herstelacademies in Rotterdam. We bespreken waar jij behoefte aan hebt in je eigen ontwikkeling, en wat jij aan ervaringskennis kunt komen brengen. Wil jij een kennismakingsgesprek inplannen? Neem dan contact op met een van onze locaties.

Deelnemen

Iedereen die interesse heeft om te werken aan zijn persoonlijk herstel kan deelnemen aan de herstelacademie. Als deelnemer van de Herstelacademies in Rotterdam bepaal jij zelf hoe jou weg naar herstel eruitziet. Je kiest dus zelf hoe vaak, hoelang en aan welke bijeenkomsten je deelneemt. Je kunt gaandeweg je deelname evalueren met een ervaringsdeskundige van de herstelacademie.

Deelnemen aan de herstelacademies in Rotterdam is gratis en er is geen doorverwijzing of indicatie nodig. Er wordt niks gerapporteerd naar derden mits anders besproken.

Programma

In het programma vind je ons huidige aanbod. Het aanbod wordt bepaald naar de behoefte van de deelnemers van de Herstelacademie in de wijk. Elk voorjaar, zomer en najaar zal er een nieuw programma starten. Alle bijeenkomsten draaien om herstel en peersupport, maar ieder met zijn eigen insteek, thema’s en werkvormen. Je kunt dus zelf kiezen wat het best bij jou past. Neem contact met ons op om je behoeften betreft het aanbod kenbaar te maken of je interesse hebt om zelf iets aan te bieden.