In de vrije ruimte biedt de Herstelacademie een plek waar je elkaar kunt ontmoeten en op een laagdrempelige manier in contact kunt komen. Hier kun je herstelinspiratie opdoen, nieuwe inzichten krijgen en elkaar tot steun zijn. Verschillende werkvormen en creatieve activiteiten helpen je om actief aan je herstel te werken. Daarnaast bieden we herstelspelen zoals ‘Steekje los’, een bordspel van Stichting De Bagagedrager waarmee je spelenderwijs in gesprek kunt gaan over psychische gezondheid en kwaliteit van leven.

Activiteiten in de Vrije Ruimte

Elke vrijdagmiddag komt de Herstelacademie samen met de Buurtkamer* van WMO Radar. Dit is een geweldige kans om deel te nemen aan diverse activiteiten en workshops die gericht zijn op herstel en welzijn.

Wat kun je verwachten?

  • Creatieve Workshops: Ontdek en ontwikkel je creativiteit als onderdeel van je herstelproces.
  • Herstelspelen: Doe mee aan het bordspel ‘Steekje los’ en bespreek belangrijke thema’s zoals psychische gezondheid en levenskwaliteit.
  • Sociaal Contact: Maak nieuwe vrienden en vind steun bij mensen die vergelijkbare ervaringen hebben.

De Buurtkamer van WMO Radar

De Buurtkamer is er voor wijkbewoners van 50+. Het is een plek waar je samen kunt komen voor meer sociaal contact en gezellige activiteiten, waaronder bewegingsactiviteiten. De Buurtkamer biedt ook ruimte om ervaringen te delen en gesprekken te voeren over (psychische) gezondheid en het tegengaan van eenzaamheid.

Voordelen van de Buurtkamer

  • Sociaal Contact: Vergroot je sociale netwerk en ontmoet nieuwe mensen.
  • Gezellige Activiteiten: Doe mee aan leuke en ontspannende activiteiten die bijdragen aan je welzijn.
  • Ondersteuning en Gezondheid: Deel ervaringen en krijg steun bij het omgaan met (psychische) gezondheidsproblemen.

Meld je aan voor de Vrije Ruimte

Wil je meer weten of meedoen met de activiteiten in de Vrije Ruimte? Kom dan op vrijdagmiddag langs en ontdek wat de Herstelacademie en de Buurtkamer van WMO Radar voor jou kunnen betekenen. Samen werken we aan een betere mentale gezondheid en een sterker sociaal netwerk.

Wanneer

Iedere maandag van 13:00 tot 14:30 uur en 1 keer in de 2 weken op vrijdag van 13:00 tot 15:00 uur in samenwerking met de buurtkamer WMO Radar doorlopend)