“Ervaringsdeskundige bij de Herstelacademie in de wijk Delfshaven. Ik ben 57 jaar en woon samen met mijn vrouw in Delft. Sinds 15 juli 2022 werk ik voor de Herstelacademie. In 2015 ben ik mijn omscholing tot ervaringsdeskundige begonnen. Daarvoor werkte ik zo’n 15 jaar als begeleider arbeidsmatige dagbesteding in de ggz. Ik wilde wat anders en hoorde steeds meer over ervaringsdeskundigheid en dus het beroepsmatig inzetten van je eigen ervaringen met ontwrichting/ggz ter ondersteuning van een ander.

Voor mij was het een grotere omschakeling dan ik had gedacht. Daar kwam ik achter tijdens mijn opleiding bij Howie the Harp en op de plekken waar ik sindsdien heb gewerkt. Dat heeft mede te maken met de acceptatie van mijn kwetsbaarheid. Dat is lang een “gevecht” geweest en soms kan ik er nog flink mee stoeien. Inmiddels kan ik er goed mee omgaan. Om kort te gaan: angst en de neiging tot vermijden zijn mijn kwetsbaarheid. Meestal functioneerde ik wel oké maar ging ook veel uit de weg. Dat ging bij tijd en wijle (zeer ernstig) wringen. Veel therapie en doorgaan met ademhalen heeft geholpen.

Nu zet ik mijn ervaring(skennis) in ter ondersteuning van anderen. Dat doe ik onder meer samen met mijn twee collega’s door het faciliteren van de WRAP, inloopmomenten verzorgen, 1 op 1 gesprekken, samen met de ADF (angst dwang en fobie stichting) en de Depressie Vereniging lotgenotengroepen gaan opzetten, creatieve herstelgerichte activiteiten en contacten leggen in de wijk e.d. De Herstelacademie is nog in opbouw en er komen er nog een aantal bij in Rotterdam.

Wat niet is kan nog komen!”