Welkom bij de herstelacademie! Mijn naam is Laura van Dijk en ik ben werkzaam bij de herstelacademies in de wijk als ervaringswerker. Zelf heb ik lastige periodes in mijn leven meegemaakt en toen er eindelijk meer overzicht terug kwam, kon ik bij een herstelacademie in mijn woonplaats als vrijwilliger werken aan mijn herstel, wat voor mij echt een game-changer was!  

Ik merkte dat ik steeds sterker in mijn schoenen begon te staan en dat ik door samen te delen en herkenning te vinden in elkaars verhaal, dit als enorm steunend en helpend ervaarde om weer terug in mijn kracht te komen. Ik heb, toen ik helemaal hersteld was, gekozen om de opleiding voor ervaringsdeskundige te gaan volgen hier in Rotterdam en mijn hobbels die ik had in het leven om te zetten in mijn kracht: Anderen helpen zichzelf te helpen.

Wat werken bij de herstelacademie voor mij uniek maakt, is de vrije ruimte voor deelnemers om vooral helemaal zichzelf te kunnen zijn, maar ook erkenning en herkenning kunnen vinden. Ze mogen wat komen halen zoals trainingen, maar kunnen ook zelf wat brengen door bijv een leuke workshop te organiseren. En de verbinding met de deelnemers en bewoners uit de wijk is hiermee ook een mooi onderdeel hiervan. Om daar deel van te mogen uitmaken, maakt dit voor mij de mooiste baan die je kunt bedenken!