Op 25 mei opent de Herstelacademie in de wijk Charlois officieel haar deuren. In 2021 zijn we in Delfshaven al gestart met de Herstelacademie in de Wijk en nu ook in Rotterdam Charlois. “Het is mooi om te zien hoe buurtbewoners, vrijwilligers en samenwerkingspartners hun weg naar de Herstelacademie weten te vinden”, vertelt een enthousiaste Marrig van der Werf (Coördinator Herstelacademie).

“De Herstelacademie in het Huis van de Wijk Carnisse is een laagdrempelige plaats waar deelnemers die veelal uit de buurt komen zich thuis kunnen voelen. Er is ruimte om op eigen tempo te werken aan herstel en ontwikkeling. Je doet dit samen met lotgenoten.

We noemen dat ‘peer support’, waarin deelnemers er ook voor elkaar zijn. Deelnemers maken fantastische stappen in hun herstel, krijgen meer grip en regie over hun leven, delen ervaringen, voelen zich gesteund en steunen anderen. Door (h)erkenning voelen zij zich soms minder alleen staan. De verschillende herstelgerichte activiteiten worden met en voor de deelnemers bedacht.”

Hoog tijd om kennis te maken met de Herstelacademie tijdens een feestelijke opening. Bekijk de uitnodiging via onderstaande button of meld je direct aan.

Wanneer: 25 mei 2023 van 14:00 tot 17:30 uur
Locatie: Huis van de Wijk Carnisse, Texelsestraat 18 Rotterdam
Aanmelden: Bahia Rijnja – Mhimdan | bahia.mhimdan@wmoradar.